Kérdőív a koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Olvasó, aki szeretne segíteni a koronavírus terjedésével kapcsolatos kutatásban, egy kérdőív kitöltésével az megteheti – akár minden nap  – az alábbi linken keresztül:

Kérdőív

A kérdőív a pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjt adatokat. A kérdőív egy online kérdőív, melynek kitöltése néhány percet vesz csak igénybe.

A Koronavírus kérdőív célja, hogy a kitöltők névtelen adatszolgáltatás alapján – a kapcsolattartási szokásokat felmérve – olyan adatbázis építését célozza meg, amely hozzájárul az új koronavírus (COVID-19) terjedésének megértéséhez. A kérdőívet létrehozó és feldolgozó magyar kutatócsoportok az adatok ismeretében hatékonyabb megelőzési módokat fejleszthetnek a terjedés lassítása, megakadályozása érdekében !

Kérjük a lakosságot a kérdőív kitöltésével mozdítsák előre a kutatást!

Koronavírus

Koronavírus – hivatalos és hiteles tájékoztatás

  • A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében.
  • Az operatív törzs honlapján hiteles és naprakész információk találhatók a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről panaszok esetén: https://koronavirus.gov.hu
  • Az operatív törzs jelen van a Facebookon is: „Koronavírus tájékoztató oldal” néven:https://facebook.com/102141028062794
  • Kérdések feltehetők a nap 24 órájában működő ügyeleti központnak telefonon, a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456ingyenesen hívható számokon, illetve
  • írásban a következő e-mail címen: koronavirus@bm.gov.hu

 

  • Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az országos tiszti főorvos vezetésével részt vesz az operatív törzs munkájában.

 

Egészségnap

Egészségnap plakát

EGÉSZSÉGNAP SZARVASON
2019. szeptember 11. 10 – 16 óráig

Helyszín:
Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő
Szarvas, Kossuth Lajos utca 23.

Sportprogramok:
10.00 – 11.00 Gravity – suspension tréning – kondipark
11.00 – 12.00 Funkcionális tréning
12.00 – 13.00 Cardiovascular – fitness tréning
13.00 – 14.00 OwnZone tréning
14.00 – 15.00 Sporttáplálkozás tréning

Egyéb programok:
10.00 – 14.00 Zenés mozgásfejlesztő programok
10.00 – 14.00 Gyerekeknek játékos mozgásprogramok Kid –fit trénerrel
10.00 – 16.00 Vetélkedők az egészségtudatosság jegyében
13.00 – 15.00 Életmódfejlesztő tréning helyi sport példakép – Kós Benedek világbajnoki 4. helyezett kajak négyesben – bevonásával

A programok kísérőjeként egészségügyi szűrés, szemléltető eszközök bemutatása, kipróbálási lehetősége áll a rendelkezésükre!

A RÉSZVÉTEL MINDENKI SZÁMÁRA INGYENES ÉS BIZTOSÍTOTT!

A programokról további
információt kérhetnek:
EFI iroda:
5540 Szarvas,
Szabadság út 11.
szakorvosi@szakorvosi.hu
Tel: 70/614-6002

Küldetés

Az Egészségfejlesztési Iroda a működését 2018.07.01-én kezdi meg, Szarvas, Szabadság út 11. sz.alatti intézményünkben. Aki ellátogat az irodánkba egészségügyi szűrésen majd azt követően egyéni tanácsadáson vehet részt. Ezen kívül irodánk egyik feladata az lesz, hogy részt veszünk a Szarvasi járás összes településén megrendezésre kerülő közösségi programokon, ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy minél több emberhez eljuttassuk az egészséges életmódra ösztönző üzenetünket, így Önhöz is. Továbbá a programok keretén belül egészségügyi szűrések lebonyolítását is biztosítjuk a helyszínen a lakosok számára.

Számos programon pl: sportfoglalkozáson és klub foglalkozáson vehetnek majd részt azok, akik életmód szemléletükön szeretnének változtatni. Ezeken a foglalkozásokon az aktuális témában jártas Egészségfejlesztési szakemberünk lesz az Ön segítségére, így megismerheti az egészséges életmód alapjait, hogy hogyan induljon el az egészséges életmódhoz vezető úton.

Ezen programokat, szolgáltatásokat korlátozás nélkül a Szarvasi járás lakosai díjmentesen igénybe vehetik, mindenki számára biztosított a részvétel.

A háttér, a szakmai segítség adott, Önnek kell választania egészségés betegségközött. Ha elég elhatározott és kitartó, akkor egy olyan új életvitelt tud megkezdeni, amellyel hosszú és egészséges életet élhet.